Sunday, September 5, 2010

SMS Lebaran Bahasa Jawa

SMS Lebaran Bahasa Jawa

Sebelum mudik lebaran 2010, tidak ada salahnya kan Saya Pribadi menulis dalam blog ini tentang SMS Lebaran Bahasa Jawa. Kenapa yang saya pilih bahasa Jawa, bukan  bahasa Lampung, padahal saya berasal dari daerah yang terkenal akan Gajahnya.

Ini semua karena saya memang lahir di Lampung tapi sayang, saya masih sedikit mengusai bahasanya. Jadi maklum saya tidak bisa menyediakan SMS Lebaran dalam Bahasa Lampung.

SMS Lebaran dalam Bahasa Jawa saya pilih, karena saya meyakini saja jika Bahasa Jawa adalah Bahasa yang banyak dipakai diseluruh penjuru Negeri ini. Itung-itung sebelum mudik lebaran 2010, update blog dengan konten Sms Lebaran.


Berikut beberapa SMS Lebarannya:

Ning gunung ketur tuku bolah,
kanggo ndodomi sajadahe simbah
Dudu salahmu sing gawe susah,
nafsu amarahku sing gawe bubrah.

Srengenge Idul Fitri anggawa pangarep-arep,
silaturahim kanggo lantaran rumakete ati.
Kita sedaya caos pangapura kanthi mantep
nglaleake kalepatan liyan gawe tentreme ati

Ing dina fitri punika
sampun lepas mantol kula
sampun mengkup payung kula
sampun ndaplang tangan kula
siap klebus diudani pangapura
saking ati andika ingkang sajembar samudra
sudi haparing hapunten sedaya kaluputan kula
Tan kena udan pangapura andika reda
sakdurunge nglunturake sakabehe dosa
Tan kena srengenge ngetokke sinarira
sakdurunge luput kula klentir ing banjir pangapura.


ketupat jejelke cangkem…
untu jepat raiso mingkem.
CUMi,
cucah mingkem….
menawi lepat kulo nyuwun pangapunten..
keren dech pokokY….

Kulo nyuwun gunging pangapunten sedanten kalepaten lahir dumugi ning batos boten langkung ngaturaken sugeng Iedul Fitri,
mugi Gusti Allah Ingkang Kuoso paring ridho lan rahmatipun dumateng kito sedoyo.
Amien…

Sucineng ati, tumatining laku, ngaturaken (nama anda) bilih wonten kalepatan
nyuwun agungi samudro pangaksami.
Kulo nyuwun gunging pangapunten sedanten kalepaten lahir dumugi ning batos
boten langkung ngaturaken (Nama Anda) Iedul Fitri,
mugi Gusti Allah Ingkang Kuoso paring ridho lan rahmatipun dumateng kito
sedoyo.

Ngaturaken sedaya kelepatan ing riyadin niki
mugi-mugi Gusti Allah maringi barokah lan rahmanipun.
Mangga kita lalekake ingkang sampun kalawingi..
ya intine ngunu lah.

Saya mohon maaf, jika SMS Lebaran Bahasa Jawa 2010 ini tidak bisa ditampilkan lebih banyak lagi. Terimakasih

0 comments:

Post a Comment

◄ Newer Post Older Post ►
 

Copyright 2009 - 2012 Media Pembelajaran is proudly powered by blogger.com | Design by Tutorial Blogspot